Aerul curat inseamna sanatate

Fara un sistem de ventilatie, aerul din casa ta poate fi de pana la 5 ori mai poluat decat aerul exterior

Modern Home

VENTILATIE REZIDENTIALA

Nevoia de aer proaspat

Casele moderne sunt de obicei construite la standarde tehnice mult mai ridicate decât clădirile construite acum câteva decenii și sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic, în mare parte datorită unei izolații termice mai bune.

Un domeniu cheie de îmbunătățire a fost acela de a face clădirile mai etanșe, astfel încât să rețină căldura mai mult timp. Dar există un dezavantaj: casele noastre au nevoie de schimburi regulate de aer pentru a le menține sănătoase.

Băile și dușurile, spălatul vaselor, mașinile de spălat rufele, uscarea hainelor în interior și chiar respirația simplă produc cantități uimitoare de apă în casele noastre: o familie tipică va produce 10-15 litri de umezeală în fiecare zi! Lăsand problema necontrolată apar probleme precum mucegaiul, acarienii de praf și un risc mai mare de astm.

Pe de alta parte se pune problema calitatii aerului interior care poate fi de pana la 5 ori  mai poluat decat aerul exterior. 

Deschiderea ușilor și ferestrelor este modalitatea evidentă de a scăpa de umezeală și de a aduce aer proaspăt, dar iarna asta inseamna o pierdere importanta de caldura si automat de bani.

Un sistem de ventilatie cu recuperare de caldura rezolva atat problema poluantilor cat si a umiditatii dintr-o casa, recuperand mare parte din caldura aerului viciat evacuat.

 

CONSTRUCTII NOI

Sistem centralizat de ventilatie cu recuperare

Sistemele centrale de ventilare cu recuperare de caldura dispun de 4 fluxuri diferite de aer: aer proaspat din afara, aer viciat inspre afara, aer proaspat inspre camere si aer viciat dinspre camere. Aceste fluxuri se intalnesc in unitatea centrala unde dupa caz aerului viciat dinspre camere este extrasa energia termica si transferata aerului proaspat dinspre afara. Sistemul centralizat de ventilare cu recuperare de caldura necesita investitii mai mari din cauza tubulaturii care trebuie amplasata intre unitatea centrala si camere. El prezinta insa avantaje mari la temperarea aerului, la filtrare si la volumele de aer transportate.

Vezi catalog >
 

IDEAL PENTRU RENOVARI

Sistem descentralizat de ventilatie cu recuperare de caldura

În cazul ventilației cu recuperare a căldurii descentralizate, nu există tubulatura și alte elemente ale sistemului de distribuție a aerului. Sistemul descentralizat de recuperare a căldurii este limitat doar la una sau câteva unități de recuperare a căldurii. Este necesar să instalați unitatea de recuperare în fiecare cameră, deoarece nu există nicio instalație de conducte de ventilație prin care să fie transportat aer proaspăt în camere și aerul viciat este extras în exterior.
Unitățile de recuperare a căldurii descentralizate nu pot concura cu un sistem de ventilație centralizat cu recuperare de căldură din punct de vedere al eficientei de filtrare a aerului.

Vezi catalog >

Ai nevoie de ajutor pentru a alege cea mai buna solutie?

Ne face placere sa discutam cu tine despre proiectul tau.

Daca ai intrebari sau doresti o estimare de pret, echipa noastra iti sta la dispozitie.