Despre pompe de caldura discuti cu noi

Energie din natura pentru un sistem de climatizare eficient, economic si sustenabil

ALIRA-ALL-TOP_edited.png

POMPA DE CALDURA

Solutia viitorului

O pompă de căldură este un dispozitiv care poate asigura încălzire, răcire și apă caldă menajera pentru aplicații rezidențiale, comerciale și industriale.

Transformă în căldură utilă energia disponibila in mod gratuit si nelimitat din aer, sol sau apă . Această transformare se realizeaza printr-un ciclu de vaporizare-condesare a unui agent frigorific (freon).

Chiar și la temperaturi negative, o pompă de căldură poate genera suficientă căldură pentru încălzire sau pentru apa calda menajera. Astfel, cu o pompă de căldură încălziți în mod eficient din punct de vedere energetic și într-un mod ecologic. 

 

75 %

25%

+13

25%

Energie gratuita din 

natura

Energie electrica

Milioane unitati in functiune in Europa

Crestere de piata in 2021

Pompe de caldura aer-apa

Aerul este disponibil în cantități nelimitate și poate fi folosit cu ușurință - din acest motiv este o sursă de energie deosebit de fiabilă. Pompa de căldură atrage aerul printr-un ventilator și îl transmite către un evaporator sau un schimbător de căldură. Căldura dobândită prin acest proces este utilizată pentru încălzirea spațiului și a apei. Aerul răcit este evacuat înapoi în împrejurimi.

Vezi catalog >
LWDV-INSIDE.jpg
WZS-INSIDE.jpg

Pompe de caldura geotermale

Energia din pământ


Solul este un furnizor optim de căldură, deoarece temperatura sa este întotdeauna constantă. Vara și iarna sunt în jur de 8-10 grade. Sursa de caldura din sol poate fi utilizată de diferite sisteme: pompă de căldură sol - apă cu foraje verticale(sonde geotermale) sau cu colectoare orizontale de suprafata.

Energia din apă


Apele subterane au o temperatură constantă pe tot parcursul anului, aprox. 7 - 12 grade, în funcție de regiune, perioada anului și adâncime. Nu există practic fluctuații sezoniere, ceea ce înseamnă că apa subterană este o sursă de energie ideală pentru o pompă de căldură.

Vezi catalog >

Pompe de caldura pentru apa calda menajera

Pompele de căldură pentru apa calda menajera utilizează energie gratuită din mediu . Aceste sisteme atrag căldura din aerul interior, de exemplu, din încăperile de la subsol. Și investitia inițială este la fel de accesibilă.

Subsolurile, camerele tehnice, sunt adesea încălzite pasiv și neintenționat, fie de un cazan, fie de aparate electrice care degajă multă căldură. În loc să-i permită să se risipească, pompele de căldură pentru apa calda menajera recuperează această energie. Până la 70% din energia necesară pentru încălzirea apei calde menajere poate fi preluată din aerul recirculat.

O întreagă casă poate fi alimentată cu apă caldă menajeră.

Vezi catalog >
47.png

Ai nevoie de ajutor pentru a alege cea mai buna solutie?

Cere oferta gratuita